Min interesse for vildsvin jagt blev vakt, inden jeg selv fik jagttegn. Når jeg fik muligheden tog jeg gerne med min kæreste til Sverige for at sidde sammen i skuret om natten, efter vildsvin. Det var så vanvittigt spændende og intenst. De oplevelser vi fik sammen med denne jagtform samt jagten og nedlæggelsen af flere danske sommerbukke hvor jeg også var med, gjorde jeg besluttede at tage jagttegn.

 

 Jeg husker tydeligt, efter en særlig oplevelse, hvor min kæreste nedlagde et stort vildsvin at jeg tænkte: “Tænk hvis sådan en oplevelse en dag kan blive min”.

 Det blev min d. 29/12-2018 kl 21:57.

 Mit første vildsvin 

 En keiler på 57 kg skudt ved Halltorp, Sverige.

 

 Vi tog ud ca kl. 19 og satte os i skuret, midt i skoven. Kl. ca. 21:50 sker der pludselig noget. Jeg sidder sammen med en veninde og vi ser 3 vildsvin som er på vej ind på pladsen. Det er en jagtform jeg før kun har prøvet som tilskuer, pludselig er det mig der i kulsort mørke skal rejse mig uden lave en lyd og klargøre min riffel til skud, det er nervepirrende og svært. Min puls den hamrer så hårdt jeg er sikker på at grisene kan høre den. Kl 21:53 kommer de helt ind på åtelpladsen som man kalder en foderplads på svensk. Vildsvinene går lidt forsigtigt rundt, men begynder så at spise. Vildsvin står åbenbart ikke stille selvom de spiser, de var utrolig livlige og løb rundt og blev ved at stå så de overlappede hinanden eller stå bagved stolpen ved fodresprederen. Måske var det nu meget godt, for den tid får jeg brugt til at få min puls i nogenlunde ro.

 

 Endelig var der en der stod frit og endda med siden til, den står stille i nogle få sekunder og jeg tænker “mere får jeg ikke” samtidig med at jeg forsigtigt klemmer på aftrækkeren og KNALD, så skød jeg. Den får en fin bladkugle, men alligevel kan jeg se alle tre vildsvin pile afsted ind i skoven igen.

 

 Jeg bliver noget nervøs for jeg kan heller ikke se den ligge noget sted i udkanten af skoven. Vi lader lidt tid gå og sekunder føles som minutter og minutter føles som timer inden vi beslutter os for at gå til skud stedet. Foruden regnen der vælter ned så er der helt roligt på pladsen og i skoven.

 

 MEGET spændende!! Med ladt riffel og pandelygten tændt går jeg frem mod foderpladsen. På pladsen er der, som forventet, lungesweiss. Men grisen er som sunket i jorden!! Tæt op af pladsen står en masse tætte grantræer, man skal næsten kravle for komme ind gennem dem. Vi beslutter os for at tilkalde nogle mere erfarne vildsvinejægere, så 10 minutter senere ankommer min kæreste og min venindes mand.

 

 Der er sweiss hele vejen ind. Vi følger det skyndsomt da regnen begynder at udvaske sporet og ca 100 meter inde ligger vildsvinet i en å. Jeg bliver så lettet og glad da jeg ser den! Så smukt et syn, så smukt et stykke vildt at få lov at skyde. Sikke en oplevelse.

 

 Det er ligeså fantastisk og spændende som jeg havde forestillet mig.

 

 Med jægerhilsen

 En stolt og glad vildsvin jæger”charlotte_vildsvin.jpeg

© 2021 - Danmarks Jægerforbund - alle rettigheder forbeholdes

https://www.jaegerforbundet.dk/